Prajitura combinata

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Mai 2013 | 20393 vizualizari

 

Aceasta este prajitura bucatarasului Merisor. Prajitura pe care am vazut-o acum 3 luni ( pe 27 februarie 2013) si care m-a determinat sa ma inscriu pe acest site minunat. Trebuie sa mentionez ca am respectat excat cantitatile, modul de preparare si dimensiunile tavii, insa nu mi-a iesit asa frumoasa ca originalul. Am avut ceva probleme la partea cu nuca de cocos - a iesit prea uscata - data viitoare as incerca sa pun in loc de 150 gr nuca cocos, doar 75-100 gr. maxim. Si am mai avut o problema la blat...Reteta originala prevede sa punem 2/3, compozitia de nuca si cocos si apoi sa acoperim cu restul de 1/3 blat. Desi am impartit exact cantitatea de blat, am ramas cu jumatate de prajitura neacoperita. Dar, pun toate aceste "nereusite" pe seama faptului ca am avut mari emotii cand am pregatit aceasta prajitura :)) Multumesc, Merisor!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 gr. ciocolata (eu am pus ciocolata neagra)
  • 200 gr. unt
  • 200 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr. faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru umplutura cu nuca de cocos:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr. nuca de cocos (mie mi-a iesit prea uscata, data viitoare voi pune doar 75-100 gr.)
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura cu nuca:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr. nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 750 ml. lapte
  • 6 linguri faina
  • 200 gr. unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura combinata:

Ne pregatim toate ingredientele.

Cum preparam blatul:

Punem intr-un vas, untul, ciocolata rupta in bucatele, laptele, zaharul si sarea. Punem vasul pe foc potrivit, amestecand pana la topirea tuturor ingredientelor.

Luam de pe foc si  lasam la racit, apoi adaugam cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si esenta de rom.

Omogenizam bine cu mixerul si lasam la odihnit pana pregatim umpluturile.

Cum preparam umplutura de nuca de nuca de cocos:

Punem intr-un vas, patru albusuri (doua albusuri ne-au ramas de la blat). Adaugam un praf de sare si amestecam bine cu telul. Adaugam treptat zaharul si cocosul amestecat cu praful de copt.

Cum preparam umplutura de nuca:

Punem intr-un vas, patru albusuri. Adaugam un praf de sare si amestecam bine cu telul. Adaugam treptat zaharul si nuca macinata amestecata cu praful de copt.

Cum montam prajitura:

Tapetam o tava ( a mea 20/30 cm) cu hartie de copt, rasturnam 2/3 din compozitia de blat (adata viitoare voi pune doar jumatate din compozitie), punem pe o jumatate umplutura de cocos si pe cealalta jumatate umplutura de nuca, apoi punem cu grija restul de compozitie de blat si nivelam.

Punem prajitura la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 40 minute, dupa care lasam la racit.

Cum preparam crema:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea si faina, turnam putin lapte rece si omogenizam, apoi turnam restul de lapte cald si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase crema. Luam de pe foc si lasam la racit.

Batem untul cu zaharul vanilat si il incorporam in crema racita punand cate putin din fiecare si frecand cu mixerul. 

Aici eu am gresit putin pentru ca nu am frecat untul cu zaharul inainte, ci l-am taiat cubulete mici si l-am mixat in crema racita. Din aceasta cauza, crema nu a iesit foarte pufoasa (ca in reteta originala) ci mai cremoasa, dar foarte buna!

Intindem crema peste prajitura si ornam, daca dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Valclaudia 1

07.09.2013, 14:10

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 21:59

buna prajiturica

gmihaela 1

10.11.2013, 11:49

am o mare rugaminte: atunci cand va postati retetele, inainte sa dati ok la postare, mai verificati-va odata reteta. fiindca este extrem de neplacut sa te apuci sa faci o reteta iar, dupa ce ti-ai pus toate ingredientele si incepi s-o faci, sa vezi ca, de fapt, la ingrediente nu sunt puse toate, iar cand vine vremea sa faci reteta, sa vezi ca de fapt lipseste ceva. exemplu: la ingredientele pentru blat nu este scris zaharul, dar cand vine vremea sa faci blatul, opa, trebuie sa pui si zaharul. am facut reteta, dar a trebuit repede sa ma gandesc si sa improvizez sa pun zaharul. de multe ori am patit-o si nu doar cu retetele luate de pe internet. dar va spun, sincer, este neplacut. o zi buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura combinata